Kačacie prsia so skaramelizovaným ovocím
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
kačacie prsia
zemiaky
pór
biele víno
cuketa
mango
jablko
med
ďumbier
paradajka
šalvia
soľ
korenie biele mleté
postup
1.
Kačacie prsia zbavíme kože tak, aby ostala vcelku, potom kožu nakrájame na rezance a opečieme na rozohriatej panvici do chrumkava. Tuk si odložíme bokom. Očistené, na kocky nakrájané sladké zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozmixujeme. Do hrnčeka dáme jemnú vrstvu kačacieho tuku, krátko na ňom orestujeme najemno nakrájaný pór, zalejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť, pridáme rozmixované zemiaky, soľ a biele mleté korenie. Cuketu nakrájame na kolieska, prudko ugrilujeme na rozohriatej panvici, ochutíme soľou a korením. Mango očistíme nakrájame na rovnaké kúsky v tvare hranolčekov. Z jablka vykrojíme guľôčky vykrajovačom na melóny. Med necháme skaramelizovať na panvičke, vložíme doň pripravené ovocie, jemne podlejeme vínom, pridáme najemno nastrúhaný ďumbier, dužinu z paradajok bez jadierok a krátko podusíme. Dozdobíme čerstvou šalviou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.