Bravčové stehno na smotane
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové stehno
podľa chuti
soľ
celé čierne korenie
60
g
slanina
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
1
ks
zeler
1
pohár
biele víno
1
ČL
francúzska alebo plnotučná horčica
2
dl
kyslá smotana
20
g
hladká múka
postup
1.
Mäso prešpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme a okoreníme. Na panvici si vyškvaríme masť zo stehna a zvyšok slaniny. K tomu pridáme pokrájanú polovicu zeleru, nadrobno pokrájanú cibuľu a upražíme. Potom pridáme 3 až 4 zrnká celého čierneho korenia, horčicu. Zalejeme vriacou vodou alebo vývarom.
2.
Do jánskej misy vložíme mäso, pridáme šťavu, zakryjeme a chvíľu dusíme v rúre. Potom mäso obrátime a upečieme do mäkka. Po upečení mäso vyberieme a šťavu zalejeme biely vínom, zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou. Chvíľu povaríme a potom precedíme. Mäso necháme ešte asi 2 minút povariť v pripravenej omáčke.
3.
Pred podávaním mäso nakrájame na plátky a polejeme šťavou. Dobrou prílohou sú žemľové knedle.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.