Ľahký knedlík
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
veka
0,4
litrov
mlieko
30
g
maslo
2
ks
vajce
soľ
80
g
hrubá múka
postup
1.
Pripravíme si deň staré pečivo a nakrájame ho na drobné kúsky. Prelejeme ho mliekom so soľou, rozkvedlanými vajcami a rozohriatym maslom. Jemne premiešame a necháme odstáť aspoň 5 minút.
2.
Potom premiešame hrubú múku. Z cesta začneme formovať malé knedlíkové guľôčky, ktoré postupne vkladáme do vriacej vody. Varíme približne desať minút. Vhodné ako príloha ku mäsu.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.