Rakuský tvarohový koláč
12
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
185
g
hladká múka
225
g
práškový cukor
50
g
maslo
500
g
tvaroh
125
ml
olej
125
ml
mlieko
1,5
KL
kypriaci prášok
3
ks
vajce
1
ks
vanilkový puding
postup
1.
Vypracujeme hladké nelepivé cesto z jedného vajíčka, múky, kypriaceho prášku, 100 g cukru a masla. Takto pripravené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odpočinúť v chladničke.
2.
Tvarohová plnka: Zvyšné 2 vajcia a cukor vyšľaháme do peny, pridáme vanilkový puding, olej, mlieko a tvaroh. Všetko spolu zmiešame do hladkého krému.
3.
Rúru predhrejeme na 180°C, maslom vymastíme formu a dáme do nej cesto z chladničky. Cesto pomáčkame do formy a vytlačíme ho až po okraje. Následne na cesto nalejeme tvarohový krém.
4.
Pripravený koláč dáme do predhriatej rúry a budeme ho piecť približne hodinu. Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ho v rúre vychladnúť, čím zabraníme aby cesto spadlo.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.