Bábovka s marhuľami a kokosom
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
100
g
kokos
100
g
maslo
80
g
krupicový cukor
800
g
marhuľový lekvár
1
ks
kypriaci prášok
1
ks
vanilkový cukor
2
ks
vajce
mlieko
strúhanka
tuk na vymastenie
postup
1.
Do peny vyšľaháme maslo s vanilkovým a kryštálovým cukrom, pridáme vajce, preosiatu múku spolu s kypriacim práškom a kokosom a pridávame mlieko podľa potreby, ale dávame pozor aby cesto nebolo príliš riedke. Všetky suroviny dôkladne premiešame.
2.
Necháme odkvapkať marhule a nakrájame ich na menšie kúsky. tukom vymastíme bábovkovú formu a vysypeme ju strúhankou. Časť cesta nalejeme do formy, asi 1/3 a je dobré ho nalievať pomocou lyžice aby bolo rovnomerne rozdelené a rozložíme na neho marhule. Opäť dáme cesto, potom marhule a zase cesto.
3.
Rúru si zohrejeme asi na 200°C dáme do nej formu s cestom a upečieme bábovku do zlata. Ak sa začne bábovka rýchlo zdvíhať môžeme ju pokryť alobalom. Pomocou špajle si overíme či už je skutočne upečená. Hotovú necháme vychladnúť, potom ju vyklopíme a pocukrujeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.