Malinová torta
8
porcií
180
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
lístky
bielok
300
g
kryštálový cukor
1
PL
ocot
trochu
broskyňový lekvár
Plnka
400
g
nízkotučný tvaroh
2
PL
kakaor
2
balíčky
vanilkový cukor
400
ml
smotana na šľahanie
2
ks
stužovač
500
g
maliny
postup
1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho miešania doň vmiešame kryštálový cukor. Ďalej pridáme ocot a znova vyšľaháme. Pripravenú masu vylejeme na plech, ktorý je pokrytý papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a sušíme pri teplote 150-160°C približne 120-160 minút. Potom cesto vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
2.
Vychladnutú tortu potrieme lekvárom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. Tvaroh zmiešame s kakaom, vanilkovým cukrom a poriadne premiešame. Do vyšľahanej šľahačky pridáme tvarohovú zmes a premiešame.
3.
Pripravenou plnkou potrieme celý korpus, poukladáme naň maliny a necháme odstáť v chladničke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.