Slivkové gule so strúhankou
4
porcie
84
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hrubá múka
1
ks
vajce
1
KL
soľ
800
g
uvarené zemiaky
45
ks
slivky
postup
1.
Najskôr si opražíme strúhanku dozlatista na panvičke a pridáme práškový cukor podľa chuti.
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, necháme chvíľu ešte odstáť a ručne ich nastrúhame na stredne veľké slížiky.
2.
Na pomúčenej doske zapracujeme do zemiakov vajíčko, soľ, aj múku až nám vznikne pekné cesto, z ktorého si odkrajujeme malé kúsky, aby sme následne mohli v nich obaliť slivky. Hotovú slivkovú gulu ešte zľahka pomúčime a dáme povariť do predom pripraveného hrnca s vriacou vodou.
3.
Keď gule vyplávajú samé na povrch vriacej vody, povaríme ich ešte cca 1-2 minútky. Potom ich zľahka pogúľame v strúhanke a ukladáme rad za radom do misy z jenského skla ( alebo do hocičoho iného čo uznáte za vhodné).
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.