Jahňacia roláda so špenátom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,2
kg
jahňacia hruď
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1/4
liter
biele víno
olej
Plnka
100
g
mrazený špenát
100
g
parmská šunka
1
ks
cibuľa
100
g
ovčí syr
1
ks
vajce
2
PL
strúhanka
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
soľ
1
ČL
nastrúhaná citrónová kôra
1
PL
oregano
postup
1.
Jahňaciu hruď narežeme po dĺžke, osolíme a okoreníme.
2.
Plnka: Špenát zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, šunkou pokrájanou na kocky, syrom, vajcom a strúhankou. Primiešame cesnak rozotretý so soľou, citrónovú kôru a posekané oregano. Plnku podľa chuti osolíme, okoreníme.
3.
Pripravenú plnku rozložíme na mäso, zvinieme ho a previažeme niťou. Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji. Potom ho preložíme na pekáč a dáme piecť do rúry pri 220 °C. Pečieme 75 minút. Počas pečenia mäso podlievame vínom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.