Teľacie steaky na smotane
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
teľacie stehno
1/2
šálka
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
soľ
2
ks
cibuľa
1
šálka
biele víno
trochu
citrónová šťava
1
ČL
nastrúhaná citrónová kôra
1
šálka
smotana
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Plátky mäsa osolíme, okoreníme.
2.
Olej rozpálime na panvici a do neho pridáme cesnak rozotretý so soľou. V tomto základe opečieme plátky mäsa. Potom ich vyberieme a odložíme na teplé miesto.
3.
Do výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Podlejeme vínom, citrónovou šťavou a pridáme postrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec prilejeme smotanu a povaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Do omáčky nakoniec vložíme plátky mäsa.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.