FOTORECEPT: Zapekaný karfiol
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
karfiol
cibuľa
cesnaku
šunka
mrkva
kyslá smotana
2
ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
zemiaky
tvrdý syr
postup
1.
Mrkvu očistíme, nakrájame na drobno a dáme variť, keď je mrkva skoro mäkká pridáme karfiol rozobraný na ružičky a uvaríme, scedíme do misky a vidličkou roztlačíme. Na oleji speníme cibuľku, pridáme hríby a krátko podusíme. Hríby pridáme ku karfiolu, pridáme cesnak, šunku alebo hocičo iné čo máme doma a čo máme radi
2.
v kyslej smotane rozmiešame vajíčka, osolíme, okoreníme a zmiešame s karfiolovou zmesou
3.
uvarené zemiaky, nakrájané na kolieska uložíme na dno zapekacej misy
4.
na zemiaky dáme karfiolovú zmes, znovu zemiaky a dáme zapiecť na 200°C asi na 20-25 minút
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.