Pridať recept

Rebarborový koláč s posýpkou

ingrediencie

1 kg
rebarbora
50 g
krupicový cukor
1 PL
maslo
1 PL
vanilkový extrakt
1 PL
maizena

Posýpka

150 g
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva
110 g
maslo
3 PL
vanilkový cukor
3 PL
hnedý cukor

postup

1.
Rúru predhrejeme na 190°C a vložíme do nej plech, na ktorý položíme formu s koláčom pre prípad pretekania.
 
2.
Rebarboru s cukrom, maslom, vanilkou a maizenou dáme na 5 minút na rozpálenú panvicu, kým sa všetky ingrediencie neroztopia.
3.
Zmes z panvice vylejeme do formy s priemerom približne 21 cm a hlbokej 4 cm.
4.
Múku a prášok do pečiva dáme do misy a vymiešame so studeným, posekaným maslom.
5.
Vidličkou primiešame cukor a zmes vysypeme do formy s rebarborou. Zasypeme aj okraje aby nám koláč nevykypel. Pečieme 35-45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať