Rebarborový koláč s posýpkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
rebarbora
50
g
krupicový cukor
1
PL
maslo
1
PL
vanilkový extrakt
1
PL
maizena
Posýpka
150
g
hladká múka
1
ČL
prášok do pečiva
110
g
maslo
3
PL
vanilkový cukor
3
PL
hnedý cukor
postup
1.
Rúru predhrejeme na 190°C a vložíme do nej plech, na ktorý položíme formu s koláčom pre prípad pretekania.
2.
Rebarboru s cukrom, maslom, vanilkou a maizenou dáme na 5 minút na rozpálenú panvicu, kým sa všetky ingrediencie neroztopia.
3.
Zmes z panvice vylejeme do formy s priemerom približne 21 cm a hlbokej 4 cm.
4.
Múku a prášok do pečiva dáme do misy a vymiešame so studeným, posekaným maslom.
5.
Vidličkou primiešame cukor a zmes vysypeme do formy s rebarborou. Zasypeme aj okraje aby nám koláč nevykypel. Pečieme 35-45 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.