Ríbezľový koláč s posýpkou
12
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
hrnčeky
múka polohrubá
1
hrnček
mlieko
200
g
Flora Gold
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
vanilkový cukor
3
ks
vajce
170
g
kryštálový cukor
1
hrnček
ríbezle
postup
1.
Zmiešame polohrubú múku, kypriaci prášok, vanilkový a kryštálový cukor a Floru gold. Spravíme akési mrveničkové cesto. Hrsť tohto mrveničkového cesta si odložíme bokom ako posýpku. Do zvyšného cesta prilejeme mlieko a vajcia a dobre premiešame.
2.
Vymastíme a vystelieme múkou väčší plech, nalejeme rovnomerne cesto, ktoré posypeme ríbezľami. Dáme do predhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme 7-10 minút. Plech vyberieme a povrch koláča posypeme mrveničkou, ktorú sme si odložili bokom. Koláč dáme naspäť do rúry a pečieme ešte cca 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.