Hrachové placky
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
lúpaný polený hrach
50
g
hrach z konzervy
4
strúčiky
cesnaku
5
PL
múka polohrubá
2
ČL
soľ
1
PL
mletá rasca
1
ČL
vegeta
1
ČL
pažitka
1
ČL
majorán
olivový olej
mleté čierne korenie
100
g
údený syr
200
ml
kyslá smotana
mletá štipľavá červená paprika
postup
1.
Lúpaný hrach dobre premyjeme, zalejeme studenou vodou tak, aby bol ponorený a cez noc necháme odstáť.
2.
Na druhý deň o aj s vodou rozmixujeme na hustotu lievancového cesta, prípadne ešte pridáme vodu.
3.
Ochutíme roztlačeným cesnakom, soľou, vegetou, rascou, korením, pažítkou, majoránom a zahustíme múkou.
4.
Z cesta tvarujeme placky a vyprážame na oleji.
5.
Podávame s dipom, ktorý urobíme zmiešaním 100 g nastrúhaného údeného syra a 200 ml kyslej smotany. Dochutíme soľou a štipľavou mletou červenou paprikou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.