Vyprážaný karfiol so zemiakmi
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
2
ks
surové vajce
1
téglik
tatárska omáčka
8
ks
zemiaky
hrnčekov
hladká múka na obaľovanie
hrnčekov
stúhanka na obaľovanie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
pohárov
olej
trochu
maslo
postup
1.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode. Zlejeme, dosolíme, pridáme maslo a premiešame.
2.
Karfiol umyjeme a buď celý, alebo rozdelený na ružičky dáme variť do osolenej vody, možme pridať aj vegetu. Necháme variť len chvíľu, aby nám príliš nezmäkol.
3.
Potom si nachystáme tri taniere, do jedného dáme múku, do druhého rozšľahané vajcia, do tretieho stúhanku. Obaľujeme postupne v múke, vajci a napokon v strúhanke. Vyprážame na oleji. Podávame s tatárskou omáčkou. Dobrú chuť
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.