FOTORECEPT: Krémeš trošku inač
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
7
ks
vajce
7
PL
múka hladká
7
PL
práškový cukor
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
1
dl
olej
plnka 1
4
ks
puding zlatý klas
9
ks
vaječný bielok
330
g
práškový cukor
1
liter
mlieko
plnka 2
2
tégliky
šľahačka
2
ks
stužovač šľahačky
200
g
nastrúhanej mliečnej čokolády
postup
1.
Cesto: Urobíme si klasické piškótové cesto. Rozdelíme si vajcia na žĺtka a bielka
3.
potom keď máme penu pridáme olej a premiešame. z bielka si vyšľaháme tuhý sneh.
4.
do žĺtkovej zmesi pridáme múku a kypriaci prášok a zamiešame.. postupne zľahka pridáme sneh.
5.
zmes vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180°C cca 15-19min (riadťe sa svojou rúrou, každá pečie inak )
6.
zo zlatých klasov, cukru a mlieka si uvaríme hustý puding. a necháme ho trošku vychladnúť
7.
z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a mierne vychladnutý krém, po častiach vmiešavame do bielkov.
8.
pudingovú zmes vložíme na vyhladnutú piškótu a rovnomerne natrieme a necháme stuhnúť
9.
na stuhnutú a vyhladnutú zmes, dáme vyšľahané šľahačky, ktoré sme si vyšľahali aj so stužovačom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Spydigy
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.