Francúzska zeleninová polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
farebná paprika
1
zväzok
jarná cibuľka
1
ks
čerstvá mrkva
trochu
hrášok
1
ks
francúzska nátierka
1
PL
maslo
1
PL
olivový olej
100
ml
mlieko
podľa chuti
morská soľ
1
ks
pečeňová paštéta
1
strúčik
cesnaku
1
ks
vajce
trochu
vegeta
trochu
mletá rasca
trochu
majoránka
3
PL
strúhanky, alebo hladkej múky
postup
1.
Na oleji a masle orestujeme nakrájanú jarnú cibuľku ( len bielu časť ) spolu s na kocky nakrájanou paprikou a na pásiky nakrájanou mrkvou. Osolíme, zalejem vodou privedieme k varu a pridáme francúzsku nátierku. Premiešame, chvíľku prevaríme a na záver vmiešame do polievky falošné pečeňové halušky. Chvíľku povaríme a na záver do polievky pridáme pokrájanú zelenú časť z jarnej cibuľky.
2.
Falošné pečeňové halušky : V miske zmiešame paštétu, vajce, prelisovaný cesnak, vegetu, majorán, mletú rascu a strúhanku.
3.
Tip: pozor halušky dlho nevaríme lebo by sa rozišli, sú veľmi jemnučké a chutné. Stačí chíľka na zavarenie. Ako zavárku môžete použiť aj ovsené vločky, ktoré orestujete na začiatku so zeleninou:-) Zeleninku môžete obmieňať podľa chuti :-)
4.
Dobrú chuť...
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.