Hovädzia polievka s mäsovými guľkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
dl
mäsový vývar
5
dl
voda
120
g
koreňová zelenina
50
g
pór
1
strúčik
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
Mäsové guľky
200
g
uvarené hovädzie mäso
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ
1
ks
žemľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Do hrnca privedieme do varu mäsový vývar spolu s vodou. Do hrnca pridáme očistenú nakrájanú zeleninu, mäsové guľky, pridáme korenie a necháme prejsť varom, pokiaľ nebude zelenina mäkká.
2.
Mäsové guľky urobíme tak, že pomleté mäso zmiešame s cesnakom pretlačeným, s vajíčkom, masu osolíme, okoreníme a premiešame. Žemľu pokrájame na kocky a zalejeme ju teplou vodou, necháme postáť, aby sa poriadne nasiakla, potom ju vyžmýkame a pridáme do masu. Vytvarujeme guličky.
3.
Pred podávaním posypeme polievku posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.