Cesnaková omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
maslo
1
ks
cibuľa
1/2
ks
cesnaku
2
PL
múka
500
ml
bujón
1
šálka
smotana
trochu
soľ
1
PL
maslo na dochutenie
postup
1.
V kastróle rozohrejeme tuk, pridáme veľmi jemne pokrájanú cibuľu a polovicu olúpaného a na tenké plátky nakrájaného cesnaku. Opražíme do svetložlta, vmiešame múku, opražíme ju a vzniknutú zápražku zalejeme vývarom.
2.
Za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme veľmi pomaly na malom plameni asi 30 minút. Občas premiešame.
3.
ku koncu pridáme prelisovaný cesnak s troškou soli, prilejeme smotanu, dochutíme a ešte necháme prejsť varom.. Zoberieme z ohňa a vmiešame lyžicu masla. Podávame k varenému hovädziemu alebo bravčovému mäsu.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.