Orechový koláč s kyslým mliekom
6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
múka polohrubá
1
hrnček
práškový cukor
1/2
hrnček
nasekané orechy
1/2
hrnček
olej
2
hrnčeky
acidofilné mlieko
2
PL
kakao
1
PL
rum
1
KL
sóda bikarbóna
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy
2
PL
jahodový džem
Poleva
2
PL
mlieko
100
g
maslo
100
g
práškový cukor
2
PL
kakao
1
PL
maizena
1
hrsť
pistácie
postup
1.
Do väčšej misy nasypeme múku, práškový cukor, pridáme nasekané orechy, olej, acidofilné mlieko, kakao, rum a sódu bikarbónu. Vymiešame hladké a tekuté cesto, ktoré prelejeme do pripravenej formy. Tá musí byť vymastená tukom a vysypaná múkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 35 minút.
2.
Medzitým si pripravíme polevu. V kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom roztopiť maslo. Stále miešame a pridáme kakao, cukor a maizenu. Miešame a keď poleva bude hustá odstavíme ju z ohňa. Necháme ju vychladnúť a ešte vlažnú natrieme na upečený koláč. Posypeme nasekanými pistáciami a necháme stuhnúť.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.