Tvarohová torta s jablkami
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
160
g
práškový cukor
2
PL
citrónová šťava
500
ml
mlieko
100
g
maslo
220
g
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ
1/2
PL
citrónová kôra
Krém
500
g
nízkotučný tvaroh
2
balíčky
vanilkový cukor
200
ml
kyslás motana
500
ml
mlieko
80
g
kryštálový cukor
1
PL
želatína
Jablková plnka
4
ks
jablko
50
g
kryštálový cukor
štipiek
škorica
postup
1.
Vajcia vyšľaháme s polovicou práškového cukru na vláčnu penu. Za stáleho miešania prilejeme citrónovú šťavu a mlieko. Maslo vymiešame zo zvyšným cukrom do peny a za stáleho miešania opatrne obe peny spojíme dokopy.
2.
Po lyžiciach primiešame múku, soľ, kypriaci prášok a citrónovú kôru. Cesto poriadne premiešame a vylejeme ho do pripravenej formy. Tú sme si predtým vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 35 minút pri teplote 160°C.
3.
Tri jablká pokrájame na kocky, zasypeme cukrom, poprášime škoricou a dusíme približne 5 minút. Odstavíme ich a necháme vychladnúť.
4.
Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a smotanou na hladký krém. Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor, želatínu a necháme približne 15 minút postáť. Rozmiešame, vlejeme do tvarohového krému a poriadne premiešame.
5.
Upečený korpus prekrojíme na 3 časti a prvú z nich natrieme 1/3 pripraveného tvarohového krému. Uložíme na ňu vrstvu pripravených jabĺk a prikryjeme ich druhou časťou. Tento postup zopakujeme ešte raz. Vrchnú časť potrieme zvyšným krémom aj z bokov a podľa chuti ozdobíme zvyšným jablkom alebo prípadne želatínou podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.