Pečené husacie prsia
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
husacie prsia
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
dl
olej
2
PL
med
1
ks
červená paprika
2
ks
pomaranč
1
ČL
čili paprička
postup
1.
Umyté, vysušené husacie prsia osolíme a okoreníme. Potom ich uložíme do olejom vymasteného pekáča. Pečieme na 200°C asi 30 minút.
2.
Mäso otočíme, podlejeme teplou vodou a pečieme zhruba 30 minút.
3.
Zo šťavy z pomaranča, medu a čilli papričky bez jadierok pripravíme zmes, ktorou ponatierame prsia počas pečenia a polievame výpekom.
4.
Po upečení prsia zabalíme do alobalu a necháme 20 minút postáť. Prsia podávame so zemiakovou kašou a nakrájanou čerstvou paprikou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.