Pridať recept

Mrkvová torta

ingrediencie

200 g
mrkva
6 ks
vajce
300 g
práškový cukor
1/2 ks
citrón
100 g
mleté orechy
50 g
strúhanka
60 g
hrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
škorica
2 PL
rum
4 PL
ovocná šťava
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky

postup

1.
Mrkvu ošúpeme, uvaríme domäkka, postrúhame na tenkom strúhadle a necháme poriadne vychladnúť. Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom na penu, pridáme mrkvu, citrónovú šťavu a všetko premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly vmiešame orechy, strúhanku, múku s práškom do pečiva, škoricu a zľahka všetko vmiešame do mrkvovej hmoty.
 
2.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečenú tortu necháme vychladnúť, popicháme ju vidličkou a polejeme ovocno-rumovou šťavou. Vrch torty potrieme hustou šľahačkou pripravenou s vanilkovým cukrom a stužovačom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať