Šišky
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
1
ks
sušené droždie Dr.Oetker
3
dl
mlieko
120
ml
smotana na šľahanie
1
štipka
soľ
1
ČL
cukor
2
ks
žĺtok
1
PL
rum
postup
1.
Pripravíme si kysnuté cesto: do vlažného mlieka dáme štipku cukru a jeden balíček droždia Dr. Oetker. necháme kým zíde kvások a potom primiešame ostatné suroviny a necháme asi 40 minút odpočívať v teple.
2.
Keď cesto nakysne, vyvaľkáme na pomúčenej doske cca na 0,5mm a vykrajujeme pohárom kolieska. Na každé koliesko dáme lyžicu džemu a prikryjeme ďalším kolieskom cesta, okraje jemne zatlačíme. vyprážame na oleji z oboch strán. Po upečení pocukrujeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.