Rýchla jahodová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
175
g
zmäknuté maslo
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
vajce
250
g
hladká múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Náplň
1
balíček
vanilkový puding
500
ml
mlieko
100
g
cukor
1
ks
vajce
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
Na ozdobu
500
g
jahody
1
balíček
červené tortové želé
250
ml
voda
postup
1.
Vyšľaháme maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a vajce šľahačom do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy s penou a zamiešame.
2.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 min na 180 stupňoch. Upečený korpus necháme vo forme 5 min vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.
3.
Na náplň pripravíme puding z pudingového prášku, mlieka, cukru a vajcia. Uvarený necháme za častého miešani vychladnúť.
4.
Smotnu a stužovač vyšľaháme do tuha. Šľahačku zľahka vmiešame do vychladnutého pudingu. Krém rovnomerne rozotrieme na korpus a obložíme jahodami.
5.
Tortové želé pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Opatrne zalejeme jahody. Odložíme do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.