Špargľové rolky s prosciuttom
24
porcií
28
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
Prosciutto
24
ks
špargľa
100
g
maslo
trochu
muškátový oriešok
60
g
strúhaný parmezán
1
ks
citrón
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Každý plátok prosciutta prekrojíme na polovičku. Výhonky špargle zrežeme zospodu tak, aby dosahovali dĺžku asi 9 cm. V rajnici necháme zovrieť mierne posolenú vodu, vložíme do nej špargle a varíme asi 1 minútu alebo domäkka.
2.
Špargľu necháme odkvapkať a poutierame ju. Potrieme roztopeným maslom a obalíme postrúhaným parmezánom. Napokon každý špargľový výhonok zabalíme do polovice plátku prosciutta.
3.
Ohňovzdornú misu, dostatočne veľkú, aby sa do nej zmestili všetky špargle v jednej vrstve, vymastíme roztopeným maslom. Špargle poukladáme vedľa seba do nádoby, posypeme zvyšným parmezánom, postrúhaným muškátovým orieškom a mletým čiernym korením podľa chuti.
4.
Zapekáme 7 minút. Potom na špargľu vytlačíme trochu citrónovej šťavy a podávame. Prosciutto však môžeme nahradiť prerastenou slaninou, pokrájanou na tenké plátky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.