Parené čínske huby s garnátmi
20
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
60
g
sušené huby
2
PL
sójová omáčka
3
PL
sezamový olej
1
PL
palmový cukor
1
kg
garnáty
6
ks
mladá cibuľka
1/2
ks
veľký zeler
2
PL
koriander
1/2
ČL
rybacia omáčka
1
ks
paprička čili
1/4
ČL
sezamový olej
postup
1.
Huby na 20 minut namočíme do horúcej vody. Scedíme a tekutinu odložíme. Hlúbiky z húb odrežeme a vyhodíme. Do 1 hrnčeka odloženej tekutiny pridáme sójovú omáčku a 1 lyžicu sezamového oleja.
2.
Zvyšný sezamový olej zohrejeme vo woku alebo v panvici. Huby pražíme len zo svetlej strany do hnedasta. Posypeme palmovým cukrom a pražíme ďalšiu minútu. Pridáme odloženú ochutenú tekutinu, prikryjeme a na slabom ohni dusíme 15 minút.
3.
V mixéri nahrubo posekáme mäso z garnátov. Preložíme ho do misya zmiešame s mladou cibuľkou, zelerom, koriandrom, rybacou omáčkou, čili papričkou a sezamovým olejom. Huby paríme 15 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.