Nepečená torta s lesným ovocím a kefírom
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
detské piškóty
100
g
maslo
3
PL
mlieko
500
ml
kefír
100
g
tvaroh
1
ks
citrón
150
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
15
g
želatína
100
ml
mlieko
250
g
maliny
50
g
černice
postup
1.
Piškóty poriadne rozmrvíme, zvlhčíme ich mliekom a premiešame so zmäknutým maslom. Piškótovú hmotu natlačíme do okrúhlej formy na pečenie. Hmotu natlačíme nielen na dno formy aj aj na boky.
2.
Želatínu dáme napučať do mlieka, zohrejeme ju a necháme rozpustiť. V miske zmiešame kefír, tvaroh, citrónovú kôru a šťavu, práškový a vanilkový cukor a rozpustenú želatínu.
3.
Na korpus uložíme zopár malín a zalejeme ich trochou pripraveného krému, na ten znova dáme trochu malín a opäť ich zalejeme krémom. Zvyšný krémom polejeme celú tortu, poriadne ju uhladíme a ozdobíme zvyšnými malinami a černicami. Tortu vložíme do chladničky a najlepšie cez noc ju necháme poriadne stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.