FOTORECEPT: Kurací zeleninový vývar s rezancami
130
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kostra kuraťa, alebo celé kura, či stehná
4
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1
ks
cibuľa
trochu
zeler
1/2
ks
cesnaku
1
ks
malý kaleráb
3
ks
ružička karfiolu
petržlenová vňať
4
ks
nové korenie celé
6
ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
uvarené rezance, niťovky
postup
1.
Pripravíme si suroviny. Keď vykosťujem kura, ostane mi kostra, ktorá sa dá zúžitkovať.
2.
Očistíme si zeleninu a opláchneme. Mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a cibuľu pokrájam na polovice, hrubšie na štvrtiny.
3.
Kostru kuraťa a všetku zeleninu aj s petržlenovou vňaťou vložíme do veľkého hrnca.
5.
Do sitka na čaj vložím guľôčky nového a čierneho korenia. (Toto sitko používam na varenie jedál, keď nechcem, aby sme pri jedení zahryzli do korenia. V tomto prípade nemusím použiť toto sitko, keďže sa vývar scedí).
6.
Zavriem a vložím do hrnca. Osolíme.
8.
Tesne pred zovretím sa na povrchu utvorí bielkovinová zrazenina.
9.
Treba ju zavariť do polievky. Teda polievku premiešame a znížime plameň na minimum tak, aby sa polievka polievka stále varila.
10.
Varíme dovtedy, kým sa kostra sama začne rozpadať, t.j. minimálne 1-1,5 hodiny.
11.
Z polievky vyberieme kostru. Z ktorej pooberáme mäso.
12.
Z hrnca povyberáme aj zeleninu a sitko z korením.
14.
A máme vývar.
15.
Do taniera dáme nakrájanú zeleninu a mäso. Zalejeme vývarom. A vložíme rezance.
16.
Môžeme podávať aj čistý vývar aj len vývar s rezancami.
17.
Dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.