Závitky z roštenky na bavorský spôsob
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
roštenka
100
g
šunka
2
ks
vajce
100
g
cibuľa
100
g
zemiak
50
g
kyslá uhorka
100
g
masť
30
g
hladká múka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Roštenky na okrajoch narežeme, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na polovici masti opražíme polovicu pokrájanej cibule, pridáme šunku, olúpané zemiaky a uhorky, všetko pokrájané nadrobno, trochu osolíme, okoreníme a nakoniec primiešame vajcia.
2.
Zmes navŕšime na roštenky, zvinieme, previažeme niťou. Na zvyšnej masti opražíme druhú časť cibule, vložíme závitky, zo všetkých strán opečieme, podlejeme trocha vývarom a podusíme do mäkka.
3.
Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, znova podlejeme a dobre povaríme. Potom ju precedíme na závitky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.