FOTORECEPT: Špaldová bábovka s ďatlami a vôňou Brandy
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
250
g
špaldová múka hladká
100
g
cukor
100
ml
ryžové mlieko
100
ml
olej
1
balíček
prášok do perníka
2
PL
brandy
2
PL
karob
200
g
čerstvé datle
1
štipka
soľ
postup
1.
Vajcia so žĺtkami vyšľaháme a postupne pridáme rozrobené ryžové mlieko vo vode, olej a 2PL Brandy. Medzitým si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a vmiešame k vyšľahaným vajciam s cukrom.
2.
V druhej mise vyšľaháme bielka so štipkou soli. Potom ručne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
3.
1/3 cesta oddelíme a pridáme 2PL karobu.
4.
Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme biele cesto, uhladíme vrch a na vrch husto poukladáme odkôstkované datle.
5.
Potom vylejeme druhú, karobovú časť a dáme piecť do rúry na 30 minút, pri teplote 200 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.