Rizoto s vínom a udeným lososom
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
1
ks
pór
2
strúčiky
cesnaku
2
PL
olivový olej
2
poháre
lepkova ryža
1
pohár
suché biele víno
3
poháre
zeleninový vývar
1
podľa chuti
soľ
1
podľa chuti
mleté čierne korenie
150
g
údený losos
8
PL
strúhaný parmezán
postup
1.
V hlbokej panvici osmažíme nadrobno pokrájaný cesnak a pokrájanu cubuľu a pór. Smažíme 4-5 minút. Dáme na vyššiu teplotu a pridáme ryžu. Za stáleho miešania smažíme 2 minúty. Nalejeme víno a miešame 3-4 minúty.
2.
Postupne po pol hrnčeku začneme prilievať vývar. Miešame a varíme kým je ryža scjopná absorbovať tekutinu. Asi 15-18 minút. Potom stiahneme z platne, osolíme a okoreníme.
3.
Pridáme na plátky nakrájany losos a parmezán. Prikryjeme a necháme odstáť. Potom odkryjeme 3-4 minúty pred podávaním.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.