Pridať recept

FOTORECEPT: Jablkový koláč s mrveničkou

Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty

ingrediencie

1,5 kg
jablko
250 g
práškový cukor
250 g
hrubá múka
150 g
Hera
hera na vymastenie plechu

postup

1.
Pripravíme si suroviny. Jabĺk použijeme koľko máme 1-2 kg toľko, aby sme minimálne zakryli dno plechu.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
 
2.
Jablká ošúpeme a odstránime jadierka. Nakrájame na hrubšie plátky.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
3.
Do misky dáme heru, cukor a múku.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
4.
Rukou hnietime, vznikne nám mrvenička.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
5.
Plech potrieme herou.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
6.
Navrstvíme naň pokrájané jablká, uhladíme.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
7.
Posypeme nahrubo mrveničkou, aby bola všade.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
8.
Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 200°C a pečieme, kým sa šťava z jabĺk neodparí a mrvenička zružovie.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
9.
Vyberieme z rúry, pokrájame a podávame. Môžeme jesť teplé aj vychladnuté.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
10.
Dobrú chuť.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
14.1.2013 19:07 | |
+4 -0
Tento koláč je super, ale trošku ináč. Jablká posypeme ešte kryštálovým cukrom zmiešaným so škoricou a na to dáme mrveničku - miesto hrubej múky hladká múka a ovsené vločky cca 2 ku 1... a maslo je super normálne, nie hera... ak je trošku tuhejšia a maslovejšia mrvenička, nemá chyby... jabĺčka pustia akoby škoricový karamel a tá mrvenička je ako maslové keksy... mrvenička sa dá aj odhadom, odoka namrviť príp. pred pečením ochutnať a podľa seba osladiť (y) :3
Podobné články
Rýchle a chutné koláčiky (nielen) na všedný deň
Rýchlo a chutne: Tieto koláče vám nezaberú veľa času a chutia fantasticky
Overené recepty na prípravu dezertov, ktoré neukroja veľa z vášho voľného času a rozhodne stoja za vyskúšanie.
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...