Pridať recept

Pórová torta

ingrediencie

Cesto

200 g
celozrnná pšeničná múka
100 g
maslo
1 ks
žĺtok
1 KL
morská soľ
3 PL
voda

Plnka

500 g
pór
500 g
cibuľa
1 PL
tuk
100 ml
sladká smotana
50 ml
voda
2 ks
žĺtok
1 KL
bylinková soľ
50 g
syr Camembert
10 dkg
šunka

postup

1.
Z celozrnnej múky, rozdrobeného studeného masla, žĺtka, morskej soli a vody vypracujeme hladké cesto.
 
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, dáme na dno vymastenej tortovej formy a po obvode vytvarujeme nízky okraj.
3.
Prikryjeme a asi na 30 minút uložíme do chladničky.
4.
Pór a cibuľu očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Na panvici rozohrejeme tuk a pri strednej teplote udusíme pór a cibuľu do sklovita.
5.
Vyšľaháme smotanu s vodou a žĺtkami, pridáme nakrájanú šunku a ochutíme.
6.
Camembert pokrájame na kúsky a pridáme k smotanovej zmesi. Omáčku zmiešame so zeleninou a zmes rozotrieme na cesto. Pečieme asi 35 minút na 180 °C. Podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať