Pridať recept

Diabolské palacinky

ingrediencie

100 ml
minerálka
200 ml
mlieko
180 g
hladká múka
2 ks
vajce
soľ
olej
2 ks
cibuľa
300 g
mleté mäso
140 g
paradajkový pretlak
3 strúčiky
cesnaku
1 KL
oregano
mleté čierne korenie
chilli korenie
2 dl
kyslá pochúťková smotana
2 PL
hladká múka
petržlenová vňať

postup

1.
Z mlieka, múky, vajec, minerálky a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 20 minút postáť.
 
2.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, ktoré podlejeme troškou vody. Prikryté dusíme približne 15 minút. Následne vmiešame paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, chilli korenie, oregano, posekanú vňať a krátko podusíme.
3.
Z odstatého palacinkového cesta upečieme palacinky a naplníme ich mäsovou plnkou. Do vymasteného pekáča poukladáme palacinky, ktoré potrieme rozmiešanou smotanou s hladkou múkou. Palacinky dáme do vyhriatej rúry a zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
5.11.2013 07:53 | |
+3 -2
:P včera som ich robila sú výborné posypala som ich ešte syrom ......a studené sú tiež super veľmi dobrý recept
AILEEN
30.12.2012 15:53 | |
+12 -0
vyskusala som.je to vyborne a na koniec som palacinky posypala este syrom a zapekla,nemalo to chybu !
Anonymný nick
14.12.2012 12:12 | |
+3 -3
vyzera to vyborne ,vyskusam.
Podobné články
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...
Bylinková nátierka
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...