Ázijská opečená ryža

ferno - fotkaferno, 25. mája 2014
Ázijská opečená ryža
Foto: ferno

ak vam ostala ryža a neviete čo s nou,tak toto je skvely a rychly recept kde ju použit. tento recept som okukal v azijskom fastfoode Zobraziť celý popisak vam ostala ryža a neviete čo s nou,tak toto je skvely a rychly recept kde ju použit. tento recept som okukal v azijskom fastfoode v Zurichu,kde som manikovi "kukal na prsty".lebo to kuchtil rovno pred ludmi.kde hned za pultom bola kuchyna. toto jedlo si možete pripravit ako vegetarianske,alebo s kuracim,ci inym mäsom.alebo s velkymi krevetami.tak ako to ponukali aj tam.

Suroviny

2-3 ks
 mrazený




Postup

  1. 1

    kuracie prsia nakrajame na kocky a opečieme.vyberieme. z vajec si spravime škvarelinu,vyberieme.

  2. 2

    do rozohriateho woku pridame trošku oleja.ked je olej rozohriaty, pridame ryžu a mrkvu s hraskom.a za staleho miesania opekame.pridame mäso a škvarelinu.dalej miešame. na záver pridáme sojovú omáčku.ešte chvilku opekáme. ako prilohu používam omáčku sambal oelek.ja vcelku dost. priatelka si toto jedlo ešte vždy posype struhanym syrom.

Diskusia k receptu

jozka2
dobra obmena,ja by som to posypala tiez parmezanom,so zeleninou moze to byt rychle menu kedykolve,dobre,ze si to tu pridal.
methi
Stara ryza, skvarelina, vegetarijanske, ty si celkom srandista :) Ale do azijskej ryze sa robi tenka omeleta, ktora sa potom zroluje ako palacinka a nakraja na rezance. Tie sa potom do ryze zamiesaju. Tiez by sa do nej hodil zazvor, chilli, jarna cibulka atd. Inspiracia dobra.
ferno
methi,v com som som srandista?chodil dom do fastfoodu v ZH minimalne 5 rokov,a to ako to robim,ak neni take iste,tak ma velmi blizko tomu ako som to napisal.nikto s kuacharov tam ziadnu tenku omeletu neroloval.vyzeralo to presne tak ako som tom to odfotil.nasa najoblubenejsia s brachom bola na fajront s krevetami,kde nam dal viac kreviet ako zvycajnbe davali a jedna porcia bola vlastne pre dvoch.ak si to chces overit,treba navstivit ZH :-)
ferno
methi,v com som som srandista?chodil dom do fastfoodu v ZH minimalne 5 rokov,a to ako to robim,ak neni take iste,tak ma velmi blizko tomu ako som to napisal.nikto s kuacharov tam ziadnu tenku omeletu neroloval.vyzeralo to presne tak ako som tom to odfotil.nasa najoblubenejsia s brachom bola na fajront s krevetami,kde nam dal viac kreviet ako zvycajnbe davali a jedna porcia bola vlastne pre dvoch.ak si to chces overit,treba navstivit ZH :-)
ferno
dobre opravujem,nie stara ryza,ale je na to vhodna ryza,ktora je aspon den stara.skvarelina-omeleta.a to vegetarijanske ako sa mi podarilo,to fakt neviem.ale neva.bernolak hovoril:-pis ako pocujes. :-)
no k tej skvareline.to ako sa to ma robit ,alebo nema...ani segedinsky nerobi kazdy rovnako.
inak sa robi tak,ze sa opecie a potom potrha.o rolovanie som nikde nevidel.a ak to tak robili sikmooky v ZH,tak sa to tak robi.ci?logicky.
to ze to niekde inde niekto inak robi,kludne moze.tak sa tu zbytocne nedotahujme za blbosti.aj tak kopa ludi spravi nakoniec po svojom...
methi
V pohode @ferno :) Moj prvy komentar ber ako na doplnenie, nie ako kritiku, ci poucku pre teba.
elixir
Páči sa mi recept, ja to mäso vynechám, a pripravím po vegetariánsky ako spomínaš, mám rada takéto jednoduché ryžové jedlá :) aj tipy od @methi sa mi páčia.
ferno
ano.co s tym mate viaceri problem.ja ze je to bezne slovo.ale asi ne... :-)
evanaaa
Aj u nás doma sa hovorilo len škvarenina ( škvarenica, škvarelina, ap.), až keď som narástla (:-) ), som sa naučila trocha spisovnejšie - praženica. Len som nechápala, aká je tá "stará ryža", už po záruke, alebo čo? :)))) Ale nevypadá to zle, ak sú k tomu všetky potrebné prísady.
zinnajdha
... niekto to volá "miešané vajcia...", v Čechách.Páči sa mi recept. Kedy budú aj u nás reštaurácie, kde vidíš ako pripravujú jedlo ? Napr. za sklom a podobne.
simi456
Toto jedlo mám veľmi rada, je veľmi rýchle a chutné. Obkukala som ho vo videách o street foods na youtube. Ja ho robím veľmi podobne. No na záver Ti odporúčam pridať čerstvo namleté č.korenie a najemno nakrájanú mladú cibuľku (tú už nesmažiť), vtedy je to tip-top. :)