Broskyňový koláč s hviezdičkami

Podľa receptúry spoločnosti Dr. Oetker pripravil Ľubomír Herko
, 11. decembra 2009
Broskyňový koláč s hviezdičkami
Foto: Dr. Oetker
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 KL
3 PL
160 g
1 balíček
 štipka
4 ks
200 ml
200 ml
Na náplň:
1 ks
2 balíčky
300 ml
1 balíček
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, olej a minerálnu vodu a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vymiešame hladké cesto. Nalejeme ho na vymastený plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Pečieme asi 20 minút.

  2. 2

    Broskyne necháme na sitku odkvapkať. Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu. Broskyne nakrájame na kúsky a uložíme na korpus. Na prípravu náplne ušľaháme vo vyššej nádobe šľahačku, mlieko, škoricový cukor a rumovú arómu alebo rum, elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.

  3. 3

    Šľahačkovú náplň natrieme na korpus s broskyňami a uhladíme. Uložíme na hodinu do chladničky. Z tvrdého papiera vystrihneme hviezdičky, koláč posypeme kakaom a nakrájame na rezy.

Diskusia k receptu

stanka83
je skvely no akurat ho trerba rychlo zjest :-) lebo nevydrzi dlho