Grécky šalát z kuracieho mäsa

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010
Grécky šalát z kuracieho mäsa
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
50 g
50 g
150 g
150 g
100 g
500 g
5 g
Dressing:
125 g
125 g
50 g
10 g
10 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Šalát umyjeme, natrháme na menšie kusy alebo narežeme na hrubšie rezance. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zľahka premiešame. Rozložíme na tanier a posypeme nakrájanými paradajkami, uhorkami a scedenou kukuricou.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, ochutíme grilovacím korením a opečieme na grile alebo grilovacej panvici dozlata. Opečené kuracie mäso položíme navrch šalátu a polejeme dressingom.

  3. 3

    Dressing: Jogurt, smotanu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekaný čerstvý koriander spolu premiešame a nakoniec pridáme pár kvapiek olivového oleja.

  4. 4

    Náš tip: Namiesto koriandra môžeme použiť aj nasekanú petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, ale koriander dá tomuto gréckemu dressingu správnu chuť.

Diskusia k receptu