Sivoň potočný na červenej repe

eraserhead - fotkaeraserhead, 4. januára 2014

Táto ryba je niečo medzi pstruhom potočným a pstruhom dúhovým, môžete si ju pripraviť rôzne, napríklad aj na stredomorský spôsob, rybu však Zobraziť celý popisTáto ryba je niečo medzi pstruhom potočným a pstruhom dúhovým, môžete si ju pripraviť rôzne, napríklad aj na stredomorský spôsob, rybu však tepelne neupravujte zbytočne dlho - nedávno som tu videl recept kde sa filé pečie v rúre 50 minút, čo je podľa mňa nadmieru ........ takisto ako politická reklama na stránke s ochotníckym varením čo sa tu motá pomedzi pridané komentáre

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (Salvelinus fontinalis)
2 ks
2 ks
2 vetvičky
2 strúčiky
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Červenú repu pomocou škrabky na zemiaky našúpeme na tenké plátky a tie nakrájame na drobušké rezančeky, pridáme kúsok zázvoru a zalejeme štavou z citróna a olejom v pomere 1:1. Necháme aspoň hodinu v chlade marinovať. (takto pripravenú repu môžete marinovať aj celý deň)

  2. 2

    Rybu dôkladne umyjeme a osušíme. Do brucha vložíme vetvičku rozmarínu, neočistený a roztlačený cesnak, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Na záver zľahka pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre 20 minút na 180 C

  3. 3

    Upečenu rybu najskôr z jednej strany opatrne zbavíme kože a mäso oddelíme od kostí pokiaľ možno tak vcelku, to isté opakujeme z druhej strany. Na tanier uložíme na plátky našúpanú cukinu (použite škrabku na zemiaky a veľmi mladučkú cukinu) polejeme olejom a zľahka solíme, ďalej uložíme červenú repu zľahka osolíme a na záver uložíme filet z ryby. Celé ešte trocha pokropíme olejom.

Diskusia k receptu

kuchticka
Dvarazy som pridavala komentar ktomuto receptu a nikdy sa nezaznamenal-neobjavil.
pusta
teda toto je fantastická úprava sivoňa jemnej chuti s jemnou prílohou.
priznám sa, že osobne cviklu nemusím, ale takto pripravenú so sivoňom by som určite neodmietla.
pripravil si úžasné jedlo - palec hore, nádherná kombinácia :-)
so sivoňom a čerstvým som sa stretla v alpských vodách v rakúskych prvotriednych reštauráciách, kde sa pripravuje hned po vylovení. @eraserhead , prezrad, prosím, kde je možné sa k nemu dostať v SR?čerstvý? chladený? mrazený?
je to úžasná delkatessa za 5*****
pusta
@viera1 , ak vieš ajkonkrétne obchody prípadne, kde sivoňa dostať kúpiť, bola by som ti veľmi vdačná, keby si ich pridala v linku
dakujem ti.
tiginko
výborný jednoduchý recept na veľmi dobrú rybku... cvikla sa mi k rybe osvedčila už niekoľkokrát, nemáme však radi chuť čerstvej. Zmení sa marinovaním jej charakteristická zemitá chuť? PS: možno vďaka tvojej poznámke tá stupídna politická reklama zmizla, priznám sa, všimla som si ju, až po tvojom upozornení. Ja reklamy na tejto stránke nejako podvedome vytesňujem zo svojho zorného pola a vôbec si ich nevšímam, môj pohľad ich preskakuje :-)
pusta
@viera1 , veľmi pekne dakujem za priložené linky,
popozerám :-)

iste sa zídu aj ostatným.
ywett
tvoje recepty sú inšpiratívne a perfektne pripravené, palec hore!
babidka
Je to krasne , jednoduche a kvalitne jedlo So sivonom problem nemam , je to velmi chutna a jemna rybka .Surovu cviklu vsak neoblubuje u nas nikto :-)Nech bude marinovana s cimkolvek a akokolvek dlho ...Vyskusam asi nahradnu verziu: cviklu uvarim a dalej upravim podla tvojho navodu:-)
eraserhead
pôsobením citrónovej štavy sa takmer úplne odstráni tá chuť červenej repy ktorá môže byť niekomu nepríjemná, tiež je vhodné repu krájať najemno, mám rád tieto surové šaláty samotné alebo ako príloha k nejakému rýchlemu mäsu ....


kuchticka
Ja mam zakazane pridavat komentare???

Vcera som prva pridala komentar k tomuto peknemu receptu - az 3x. Nikdy sa tu neobjavil. V niecom som pochybila?
ciky
je to sivon americky jestli se nemylim.,som sa na chytal toho u nas na Demanovke na Liptove,ked v Pacinej Lehote vytopilo hospodarstvo,ale na potocneho pstruha sa nechyta,ale receptik klobuk dole aj na pahrebe sa da skrutit



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia