Tvarohovník s jahodami

Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
Tvarohovník s jahodami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 balenia (esíčka)
120 g
500 g
150 g
2 ks
2 ks
 štipka
1 ks
150 g
300-400 g
300 g, na polevu
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Rozdrobené sušienky opečieme na masle a nasypeme do vymazanej tortovej formy. Dobre utlačíme a necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Tvaroh, jogurt a vanilku (struk vyškrabkáme), farbivo a dôkladne premiešame na hladký krém. Za stáleho miešania pridávame cukor, nakoniec celé vajíčka a žĺtky. Miešame pomaly, aby sa v kréme netvorili bubliny.

  3. 3

    Pečieme vo vodnom kúpeli, v predhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 20 minút. Vytiahneme z rúry a navrstvíme polevu, ktorú sme pripravili zmiešaním 300 g jogurtu, cukru a jahôd. Necháme v rúre ešte 5 až 10 minút. Vytiahneme a necháme stuhnúť do druhého dňa.

Diskusia k receptu

3sandra3
ten musí byť perfektný... tvaroh a kopec jahôd ,, paráda
evanaaa
@domci4 , keď nádobu s niečím ( cesto, nákypová zmes,ap.) ponoríš do polovice do vody v rúre a tak sa to varí-pečie. Napríklad v mištičkách máš cesto a tie dáš do plechu, do polky dáš vodu - a je to.
babidka
to bude uzasne dobre ! teraz nam zacali dozrievat jahody takze bude z coho urobit :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia