Foto: indira
60 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Sampinony umyjeme,odrezeme nozicky.Klobuciky namocime do mlieka asi na 10min.Potom ich pokvapkame citron.stavou a posypeme vegetou.Z hlaviciek sampinonov vydlabeme lyzickou stred a spolu s odrezanymi nozickami nakrajame na drobno.
- 2
Nakrajame cibulu na drobno aj sunku.Na panvici oprazime na oleji cibulu a pridame sampinonovu zmes.Dusime asi 10min.Pridame pokrajanu sunku a par min.dusime.Nakoniec pridame syr Bambino a premiesame.
- 3
Hotovou zmesou plnime klobuciky.Do vymasteneho pekaca dame najprv vrstvu uvarenych,osolenych zemiacikov.Na ne poukladame naplnene hlavicky.Na kazdu hlavicku sampinonu dame PL kyslej smotany a 30-40 min zapekame vo vyhriatej rure.Na koniec dame na vrch tvrdy nastruh.syr a nechame ho roztopit.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu