Viac ako  4 000  receptov

Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom

Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom
nahoru
Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 60 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 porcie

Suroviny:

600g bravčové maso s pliecka, 400g lesne huby, 3 mensie pory, plna lyzicka drvenej rasce, lyzicka kari korenie, stiplava papricka, olej.

Na omacku : 300 ml sladka smotana, viazanicka petrzlenovej vnate, lyzicka hladka muka

Postup

Bravcove maso umyjeme a nakrajame na kocky, huby umyjeme a nakrajame na vacsie kusky, por a papricku umyjeme a nakrajame na hrubsie kolieska.
Vo vacsej rajnici rozohrejeme olej a maso dobre na nom opecieme zo vsetkych stran. Po opeceni maso posolime a pridame rascu, premiesame.
Na maso vysypeme por, papricku, huby, premiesame a podlejeme horucou vodou, tak, aby to bolo ciastocne ponorene.
Privedieme vodu do varu, prikryjeme pokrievkou, stisime plamen a dusime kym nie je maso makke.
Ked je maso makke, cast smotany v hrnceku rozslahame s mukou a vlejeme k masu, nechame prehriat a dolejeme ostatok smotany. Nechame zovriet, pridame kari korenie, nasekanu petrzlenovu vnat a podla svojej chuti este posolime.
Podavame so zemlovou knedlou, alebo chlebom

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom"

autor: caco (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 12. 2013 08:33:23  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:podla popisu hliva královská(máčková,kotúčová)smajlik a samozrejme aj podla fotky

autor: ercicka
vložené: 02. 10. 2011 13:01:46  nahlásiť  reagovať
 

super!!! mat tak tvoju fantaziu, ja nikdy neviem co mam varit

vložené: 01. 10. 2011 20:57:46  nahlásiť  reagovať
 

smajlikPokochala som sa a teraz som hladná smajlikAle je večer a nemôžem jesť,diéta! smajlik Aj tak dávam bodík,a určite uvarím,len čo začnú rásť hríby! Teraz na trhu žiadne nemajú!

autor: spagetka
vložené: 30. 09. 2011 09:30:35  nahlásiť  reagovať
 

petralajtka:jasně, že chráněná v přírodě, když si ji vypěstuješ, tak je tvoje smajliksmajliksmajlik
U nás ji měli včera v Kaufu, cena ale je fakt dosti mimo mé možnosti, ale zkusím u kamaráda, který je cvok na vlastní výpěstky hub smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 29. 09. 2011 18:41:23  nahlásiť  reagovať
 

smajlikno toto...a moje milované houbysmajliksmajliksmajlik+6

autor: petralajtka (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 09. 2011 17:23:57  nahlásiť  reagovať
 

mne sa niečo, že chránená huba smajliksmajliksmajliksmajlik
ale asi iba tá z prírody, nie?

autor: petralajtka (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 09. 2011 17:22:29  nahlásiť  reagovať
 

Výskyt:
Rastie od mája do konca októbra na lúkach a pasienkoch v spoločnosti kotúča poľného (Eryngium campestre), na ktorého koreňoch pravdepodobne cudzopasí. Je dosť zriedkavá, u nás známa doteraz iba z Podunajskej nížiny

http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Pleurotus-eryngii/h...

autor: tejaja
vložené: 29. 09. 2011 17:14:49  nahlásiť  reagovať
 

Ahojky smajlik je to skutočne hliva, zhodou okolností som ju včera mala v ruke, boli sme v METRE a tam ju predávajú. Ešte som ju v Metre nevidela doteraz, až včera smajliksmajlik Bola ale dosť drahá, tak som ju nechala v regáli. smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 29. 09. 2011 16:25:21  nahlásiť  reagovať
 

teda damy...uz som aj tejaja pisala, ze nech sa pride pozriet a boli ste rychlejsie....no a tato huba je nejaka vzacnost v priprode, ci normalka?

autor: spagetka
vložené: 29. 09. 2011 15:57:40  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá to na hlívu máčkovou, někdy také zvanou královská a určitě je vypěstovaná uměle. Ale podle fotky to vypadá víc než jedle smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik. Jo odkaz je tu http://hobby.idnes.cz/hliva-mackova-pleurotus-eryn...

vložené: 29. 09. 2011 14:52:50  nahlásiť  reagovať
 

inak, mňam smajlik
zabudla som, že keď sa neprihlásim, nemôžem dať bod smajlik

autor: petralajtka (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 09. 2011 14:49:57  nahlásiť  reagovať
 

teraz pozeram nanovší katalóg METRO
mohla by to byť hliva kotúčová, citujem:
Svojou lahodnou chuťou sa výrazne líši od ostatných hlív a tým si vyslúžila názov "king oyster" - Hliva kráľovská. Zatiaľ čo sa u hlivy ustricovitej používa len klobúk, u hlivy kráľovske sa používa celá plodnica, ktorej textúra výrazne pripomína hríb. Je obľúbená v talianskej i ázijskej kuchyni. Dá sa všeobecne povedať, že ju môžeme požiť všade tam, kde by sme použili hríb smrekový.

stačí takýto certifikát ? smajlik

autor: Yanah
vložené: 29. 09. 2011 07:39:48  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik ... že certifikované hríby ... už dávno som sa tak nezasmiala smajlik ... krásny recept, nádherné foto smajlik

autor: vietnamka
vložené: 29. 09. 2011 07:27:38  nahlásiť  reagovať
 

no ake fajne jedlo.. vies co, posla mna by si mala teraz robit same taketo maska s omackou, aby som to mohla potom doma varit ja :)

autor: vybusna
vložené: 28. 09. 2011 20:37:08  nahlásiť  reagovať
 

jaj ..silvia...tak to su urcite certifikovane hriby smajlik a predpokladam, ze boli aj vypestovane nejako umele, lebo boli vsetky ako jeden....ozaj ako keby ich jedna mater mala

autor: Silvia K.
vložené: 28. 09. 2011 20:35:39  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikHlavne,že sa ti nič nestalosmajlik

autor: vybusna
vložené: 28. 09. 2011 20:33:55  nahlásiť  reagovať
 

ja ti nemam ani tusenie...to predavali u turka na rohu v zelovoci...oni ti boli hrozne zvlastne...ten hlub, ta nozka...bola uplne az po samy vrch taka pevna ako su nozky dubaka a ta hlavicka mala podhubie lupenovite...nechapem. na vrchu co som opiekla, tak to som si kupila jeden dubak len na ozdobu..tie co som skrajala...no fakt neviem. ked sa vratime z jihlavy buduci tyzden tak sa pojdem turka opytat, ako sa to vola.

autor: Silvia K.
vložené: 28. 09. 2011 20:33:48  nahlásiť  reagovať
 

Ja huby nejem,ale zbieram-no tieto nepoznám-aj keď vyzerajú peknesmajliksmajlik.

autor: Patricie
vložené: 28. 09. 2011 20:26:16  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikKrásné smajliksmajlik+
Mili, co je to za houby???


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz