končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Alexandra H. (Lexinka9) ID 86893 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Tiramisu rezy[ recept č. 47813 zo dňa 13.5.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY Toto je veľmi jednoduchý zákusok a nám veľmi chutil. V klasickom Tiramisu nemám rada surové žĺtka, tak som ich v tejto variante vynechala a keďže ide o rezy, pridala som želatínový stužovač aby pekne držal. Neviem, či sa tu niečo podobné nachádza. Piškóta: 4 vajíčka, 60g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100g práškového cukru, 4PL horúcej vody 200g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 3PL kakaa Krém: 500g mascarpone, 500ml šľahačka (ja mám radšej rastlinnú), želatínový stužovač Iné: 1/2 balenia piškót Savoiardi 1/2 litra silnej kávy 1,5dcl Amaretto kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Upečieme piškóty na veľkom plechu (uvedené suroviny sú na jednu piškótu). Vyšľaháme bielka s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuha, až máme pocit, že to už viac nejde :-) po jednom zašľahávame žĺtka, potom práškový cukor a po lyžiciach horúcu vodu. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao a vareškou jemne vmiešame do cesta. Vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre - každý ako má odskúšané v tej svojeje. Vyšľaháme šľahačku do tuha a postupne všľaháme mascarpone. Hmotu si odvážime a použijeme želatínový stužovač za studena. Kávu zmiešame s Amarettom a namáčame jednu piškótu, natrieme trochu krémom a ukladáme Savoiardi piškóty, ktoré sme namáčali tiež v káve. Vtlačíme do krému a poukladáme vedľa seba po celom pláte. Zahladíme zvyškom krému, len si trošku necháme, aby sme mali čím potrieť vrch zákusku. Kávou namáčame aj druhé cesto a položíme na krém. Zahladíme boky, poprípade orežeme a zvyšným krémom potrieme vrch zákusku. Dáme dobre vychladiť, ak vydržíte tak najlepšie do druhého dňa, aby sa chute prepojili. Pred servírovaním posypeme kakaom. |
hana h. (hankazk) ID 90615 (23.11.2012, 13:19) | |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (15.5.2012, 18:56) |
ODPOVEDAŤ |
Lívia R. (vivienalex) ID 206755 (14.5.2012, 17:12) |
Už dlho som hľadala niečo podobné, kde nejdu surové vajíčka. A konečne som našla. Budúci týždeň vyskúšam. |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra H. (Lexinka9) ID 86893 (15.5.2012, 6:44) | |
Dúfam, že bude chutiť Ešt e som zabudla - ja používam rastlinnú šľahačku Rajo, alebo takú čo dostať v cukrárskych potrebách a tá je sladká. Ak použiješ klasickú, tak asi bude treba trošku cukru - podľa chuti. Tak nech sa darí |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (alex37) ID 17814 (14.5.2012, 11:53) | |
Vyzera to fajn, určite vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (14.5.2012, 7:21) |
ODPOVEDAŤ |