. .. .. .. .. .. .
. .

Citrónový cheesecake - RECEPT 17726

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Citrónový cheesecake


[ recept č. 17726 zo dňa  ]


Citrónový cheesecake


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g maslových sušienok napr. Bebe 125 g rozohriateho mierne slaného masla 750 g tučného mäkkého tvaru 115 g kryštálového cukru 100 ml citrónovej šťavy 3 vajcia lístky mäty - na ozdobu práškový cukor - na ozdobu na citrónovú polevu: 100 g práškového cukru 210 g nesladeného kondenzovaného mlieka nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetreného citróna

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pripravte si formu s priemerom 22 cm. Sušienky rozmrvte. Zmiešajte ich s rozohriatym maslom, touto zmesou potrite dno a okraje formy a všetko dôkladne utlačte lyžičkou. Formu vložte na 30 minút do chladničky.

2. Vyhrejte rúru na 179 C. Tvaroh vložte do misky. Pridajte cukor a vyšľahajte hladkú zmes. Pridajte citrónovú šťavu a opäť sľahajte, postupne pridávajte vajcia. Všetko dôkladne vyšľahajte.

3. Tvarohovú zmes vyklopte do formy. formu vložte do rúry a koláč pečre 60 minút. Potom formu vyberte a pri izbovej teplote nechajte koláč úplne vychladnúť. Nakoniec ho vložte na 3 hodiny do chladničky.

4. Pripravte si citrónovú polevu. Do misy dajte cukor, prilejte kondenzované mlieko a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom vmiešajte citrónovú kôru a šťavu.

5. koláč opatrne vyberte z formy. polejte ho citrónovou polevou, ozdobte lístkami mäty a posypte práškovým cukrom. Ihneď podávajte.

Tip. T citrónov a ostatných citrusových plodov ohriatych na izbovú teplotu získate viac šťavy než z chladených plodov. Preto ich vyberte z chladničky aspoň hodinu pred použitím.

P.S. Vďaka kombinácii zamatovo hladkej, sladkej a aromatickej plnky na jemnom korpuse zo sušienok sa tento múčnik stane vašim obľúbeným dezertom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

rozmrvené sušienky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Krúpová polievka - z vidieckej kuchyne | Citrónový cheesecake | Lekvár z kôstkového ovocia >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (15.7.2010, 13:09)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu