Foto: 2010
Toto sa stane zo slovenskeho receptu ked clovek zije 30 rokov v aziji pod influenciou miestnej kuchyne. Inac takto to robime aj ked Zobraziť celý popisToto sa stane zo slovenskeho receptu ked clovek zije 30 rokov v aziji pod influenciou miestnej kuchyne. Inac takto to robime aj ked prideme na slovensko na dovolenku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
3 struciky |
|
1 ks |
|
1 lyzicka |
|
1/2 lyzicky |
|
2 lyzice |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
4 lyzice |
|
|
|
|
|
2 lyzice |
|
Postup
-
1
Ani neviem ci to je omacka alebo husta polievka dakedy to zahustujeme dakedy nie dame skor viac zemiakov. Zelenej fazulke okrajame konce a nakrajame na kusky. Zemiaky ocistime a nakrajame na kocky. Do hrnca na rozohriaty olej dame prehriat sladku cervenu papriku a udenu papriku pridame nakrajanu cibulu a neskor nakrajany cesnak a na drobno nakrajanu feferonku a thajsku sladku chilli omacku. Pridame zemiaky a podlejeme vyvarom bobkovy list a dusime zalezi aka mlada je fazulka , ale vseobecne pridame neskor a dusime do makka. Pridame na drobno krajany kopor cca 3 lyzice aj viac. Zmiesame kyslu smotanu a mlieko a vmiesame muku a spravime zatrepku, a zahustime omacku podla chuti osolime okorenime.
- 2
Servirujeme s volskym okom a nakrajanou oprazenou makkou klobasou alebo spekackou . ozdobime jarnou cibulkou a cerstvym koprom . Servirujeme s certstvym chlebom a nakrajanou limetkou a kazdy si okysli podla chute a kto chce si prida cerstve na drobno nakrajane chili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to super jedlo!
presne je to stary slovensky recept, aspon nam to nechuti azijsky .V azii sa pouziva ovela viac cukor do omacok alo na slovensku a ta thajska sladka chilli omacka zabije naraz dve muchy sladku papriku a cukor.Omacka dostane komplexnejsiu chut , skor ako keby si tam pridala daake Ecko no a limetka namiesto octu je super nie je to take prikro chemicky kysle ale skor svieze.
Vsetci co pridu k nam zo slovenska sa pytaju co sme tam dali.
Inac aj nasa kapustnica ci segedinsky gulas alebo svieckova je totalne domotana, kazdy podla svojej chute..
U nás sa do polievky nedávala červená paprika, ale pravá domáca čabianska klobása (lenže kde ju teraz zohnať) a nezabudnúť cukor.
evas 13, presne mas pravdu cervena paprika chilli atd. aj ja mam taky isty pocit ked citam tie slovensko -cinske recepty .Tiez totalne domotane ale hlavne ze chutia.
V nedelu budem robiť prívarok, plus nové zemiaky a fašírky.
Môžeme fašírky nahradiť op.klobásou,párkami špekačkami,
sekanou,salámou....dôležitý je kôpor a citron plus volske oko
podľa chuťe.Zahusťenie podľa ľubovôle...............................
neviem mozno jarco z redakcie by mohol pomoct kdo to predava na slovensku je to bezne v spanielskej kuchyni vola sa to pimenton.
www.hotpaella.com/Products/Smoked-Paprika-Tin__SP004.aspx...