Makové opekance
Makové opekance

Makové bobáľky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 21. decembra 2022. Komerčný recept.
Makové bobáľky bez lepku
Foto: novalim

Kysnuté makové bobáľky patrili na štedrovečerný stôl už aj našich starých a prastarých mám. Od nich práve častokrát čerpáme inšpiráciu na mnohé recepty. Zobraziť celý popisKysnuté makové bobáľky patrili na štedrovečerný stôl už aj našich starých a prastarých mám. Od nich práve častokrát čerpáme inšpiráciu na mnohé recepty. Tie kysnuté obzvlášť. Aj naše makové bobáľky v bezlepkovej verzii sú práve takéto. S pridaním trošky tvarohu do cesta a bohato posypané makom chutia naozaj vynikajúco.
Zdroj: www.novalim.sk

3
porcie
60 minút
príprava
8-10 minút
na 210 °C

Suroviny

300 g
1 PL
1 balíček
250 ml
1 PL
Na dokončenie:
 mletý
 (alebo med)




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame Promix Alfa, cukor a droždie, pridáme vlažné mlieko, tvaroh a mixérom miesime asi 5 minút. Vymiesené cesto prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta tvarujeme malé guľky a kladieme ich na plech s papierom. Na plechu ich ešte necháme krátko podkysnúť. Pečieme ich na 210 °C asi 8-10 minút do zlatohneda.

  3. 3

    Upečené bobáľky podávame posypané mletým makom a zaliate horúcim mliekom. Dosladíme ich medom alebo práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia