Marinované kuracie prsia fotorecept

kucharronald - bez fotkykucharronald, 11. januára 2011
5
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 g, na dochutenie
Marináda:
1 g
1 g
1 štipka
1 štipka
20 g
1 KL
1 dl
2 g
1 g,sušený mletý
0.5 dcl




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Približne 2x4x0.5 cm. Prsia umyjeme, dáme do väčšej misy, pridáme olej, pivo, horčicu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, rascu, muškátový orech, čierne korenie, soľ a cesnak. Všetko dobre zmiešame. Misu zatvoríme a dáme do chladničky min. na 24 hodín.

    Marinované kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 24 hodinách mäso vyberieme a vlejeme na horúcu panvicu aj so šťavou.

    Marinované kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prsia trošku orestujeme.

    Marinované kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po orestovaní panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme približne 15 minút na miernom ohni. Zatial si pripravíme prílohu.

    Marinované kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pokrievku zoberieme, premiešame a necháme piecť na strednom ohni.

    Marinované kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď už prsia sú upečené, okoštujeme a dochutíme soľou.

    Marinované kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso servírujeme teplé buď s ryžou, s varenými či pečenými zemiakmi, alebo s tarhoňou.

    Marinované kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť prajem! :)

    Marinované kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

garanco
Určite výborné / ten posledný obrázok to má dokázať?/ ! Vyskúšam!
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Recept sa mi páči, no nemám svetlé pivo, ale mám tmavé.
Môžem použiť aj tmavé?
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Myslím si, že by som mohol namiesto piva použiť aj biele korenisté víno.
kucharronald
áno, ten posledný obrázok to má dokázať :)) Chutil výborne :D
áno, može sa to robiť aj bielym vínom, alebo aj červeným...vtedy by malo trošku inu chuť :)
kozima
Myslim,že to urobim už tuto sobotu,budeme mat menšiu rodinnu oslavu.Určite vyskušam
slecheta
kuracinka u nás ide vždy na aky kolvek spôsob vyskúšam najblišie eda
kucharronald
Aj u nás vládne kuracinka :)) Ja jem len kuracie prsia a morčacie prsia...nič iné :) Mäso nemusím :)
dorisa
Vylepšil si fotky k receptom, to sa mi páči a mäsko na sposob číny mám rada na všetky sposoby.
jerica
dobre som sa napapala(pekne si to nafotil) , vydarená práca nášho benjamínka , chválim , chválim:-))
cica2
to musí byť mňamka, ukladám do kk:).... si šikovný!!!
glosterka
Rony, tak toto vyzerá byť super mňamka! Marináda s paradajkovým pretlakom a pivkom... hmmm... :-) Všetko s koreninami dá mäsku správnu chuť... To musí voniať, keď sa to pečie a dusí... Skúsim spraviť rodine cez víkend! Super! Ďakujem za tip!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia