Medová marlenka

mimabiroska - bez fotkymimabiroska, 5. apríla 2012

TA FOTKA JE VASA? REDAKCIA RADA: Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zlejete horúcim mliekom. autor: Anka Papierniková

Suroviny

Cesto:
100 g
2 PL
2
250 g
1 ČL
1 PL
700 g
Krém:
200 g
1




Postup

  1. 1

    Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.

  2. 2

    Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 7-8 guličiek a každú roztlačte na tenkú placku a dajte piecť. Kondenzované mlieko 3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode, tie 3 hodiny je nutné dodržať. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota).

  3. 3

    Vyklopte ju a s maslom rozmixujte, ďalej môžete pridať oriešky a trochu koňaku. Jednotlivé placky potrite krémom a jednu postrúhajte na poslednú vrstvu krému na povrchu torty ( môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami).

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia