Morčacie prsia v masle vykúpané fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 4. apríla 2015

Nápad na obed je kombinácia karfiolovového šalátu od @kecemis a receptu na stránke inkitchenopen, ktorý bol pôvodne na krkovičku, ja som použila morčacie prsia.

20 minút
príprava

Suroviny

800 g
2 dcl
180 g
1 lyžica
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Morčacie rezne naklepeme a posypeme mletým korení a majoránkou. Maslo rozpustíme, prilejeme čierne pivo a teplým zalejeme pripravené mäso.

    Morčacie prsia v masle vykúpané (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rascu rozdrvíme, zázvor nastrúhame, pridáme k mäsu, dobre premiešame a necháme cez noc marinovať. Ráno necháme zatuhnuté maslo v teple povoliť. Rezne som pred vložením do rúry osolila.

    Morčacie prsia v masle vykúpané (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme za občasného polievania do ružova. Šťava sa pečením zredukuje, rezne majú výrazne maslovú chuť, chuťové stopy po pive som nezaznamenala :) Spravila som ku ním karfiolový šalát od @kecemis , ktorý touto cestou chválim, je chuťove výborný.

    Morčacie prsia v masle vykúpané (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
Zuzi
chytila som sa na tvoje tvrdenie..že chuť piva necítiš..bo ja som pred časom urobila mäso na čiernom pive a muž nedoporučil opakovať..
toto ma oslovilo..mäžem takto..??ak vynechám pivo-zmením chuť veľmi..??zas sa blbo pýtam čo už..buď so mnou trpezlivá..:-)
bembo
pred hodinou som rozobral morku,nuž idem si oddýchnuť tak že idem pozrieť Varechu,čo nového,a tu hneď recept na morčacie rezne.už som uložil do KK,a teším sa až tento recept vyskúšam.vyzerá super
mariamka
uz som pocula zalievat maso horucim maslom, olejom, ale teplym pivom?? no, povedzme :)) ale kedze si z fachu, tak verim, :) vyzeraju fakt ako z krkovicky, zaujimava ta majoranka, musi to byt dobre
zuzanka1367
@alena45 ,@frezia68 ďakujem pivko nahradíte niečim iným a bude :) @afataga môj človek :) krkovička je odsúdená na cigánsku, ale niekedy to spravím aj s krkovičkou, @bembo máš veľkú výhodu, že máš svoj zdroj, ja som mala kupované, ale chutilo, @mariamka bolo to také jednoduché, nenáročné, ja som tam čakala výraznejšiu chuť piva, naozaj som ho necítila, som zdeformovaná :D
havino
fíha a tak zaliať masko prepusteným maslom, mám urobené, nakombinujem pol na pol s maslom, s pivom je to u nás to isté, čo u @rados ť, dám ho na začiatku varenia, dám ho na konci varenia, iba príklad uvádzam, aj tak mi povedia, že cítia chuť chleba, fakt, že chuť chleba, ide ma poraziť, uložím si a niečo poriešim
katka78
@zuzanka1367 Vyskúšané - bohužiaľ u nás namiesto pečených dusené, lebo sa mi hneď na začiatku pokazila rúra (takmer nová!), musela som z pekáča preložiť do kastróla a šup na sporák. Čo budem hovoriť, chuť mäska zachránila moju dobrú náladu. Pri dobrom jedle odznelo sklamanie z pokazenej rúry.. mäsko bolo šťavnaté a veľmi dobrej chuti, príležitostne zopakujem (hádam už v rúre). Ďakujem pekne za recept!


zuzanka1367
@katka78 ,ďakujem za odskúšanie receptu a lákavú fotku, to je pre mňa odmena, vidím, že si k tomu robila bulgurovo-šošovicovú prílohu, na tú sa ja dnes chystám :) Nech sa Ti podarí rúru čím skôr vyreklamovať, aby si mohla ďalšie fajnoty skúšať, veľa pevných nervov, ja som teraz doreklamovala (3xhurá) mixér...Ďakujem Ti.
baya94
Dobrý deň, prosímvás, cca ako dlho sa to ma piect? Prave sme to supli do chladnicky a neviem sa dockat zajtrajska :)
zuzanka1367
25-30 minút, zbadáte, keď bude mať mäso peknú ružovú farbu a šťava sa zredukuje, veľmi hi neprepečte, aby Vám nevyschlo, dobrú chuť prajem...
baya94
@zuzanka1367 dakujem :) akurat som ho vybrala z chladnicky, ale maslo mi vobec nestuhlo :( neviem preco, bolo tam takmer 16 hodin