Nekysnutý chlieb so semienkami fotorecept

elixir - fotkaelixir, 7. novembra 2013
Nekysnutý chlieb so semienkami (fotorecept)
Foto: elixir

Chlieb je mäkký a vláčny, obsypaný orieškami a semienkami... Nie je ľahučký. Mám ho opäť z knihy VEGAN KOCHEN So klappt die Umstellung... už Zobraziť celý popisChlieb je mäkký a vláčny, obsypaný orieškami a semienkami... Nie je ľahučký. Mám ho opäť z knihy VEGAN KOCHEN So klappt die Umstellung... už sa teším, keď naň rozotriem domácu nátierku. :)

15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

180 g
180 g
150 g
180 g (nesladené)
375 ml
180 g
1,5 ČL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci si zohrejeme maslo, mlieko a jablkové pyré, miešame aby sa tuk dobre rozpustil.

    Nekysnutý chlieb so semienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V osobitnej miske premiešame sypké suroviny - múky, vločky, prášok do pečiva a soľ.

    Nekysnutý chlieb so semienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekuté suroviny postupne primiešavame do sypkých, vznikne nám husté lepivé cesto. Toto cesto dáme do zľahka omastenej formy veľkosti 30 cm x 10 cm.

    Nekysnutý chlieb so semienkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme mandľami a slnečnicovými semiačkami, ktoré jemne pozatláčame.

    Nekysnutý chlieb so semienkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme piecť na 190°C na 45 minút. Pomocou špáradla skontrolujeme, či sa chlieb dobre prepiekol.

    Nekysnutý chlieb so semienkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V reze...

    Nekysnutý chlieb so semienkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

irenaw
zaujímavo si napiekla. hodí sa chuťovo aj sladká nátierka či lepšie na slano?
elixir
@irenaw pasuje k sladkému aj slanému. :) Ale pozor- cesto je také hutnejšie, hoci vláčne (nie suché); rýchlo zasýti. Nie je to také to "obláčikové" pečivo.
@eviana ďakujem :)
irenaw
s tým počítam, mňa veru bielym obláčikom nikto neočarí ;-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia