Foto: elixir
Chlieb je mäkký a vláčny, obsypaný orieškami a semienkami... Nie je ľahučký. Mám ho opäť z knihy VEGAN KOCHEN So klappt die Umstellung... už Zobraziť celý popisChlieb je mäkký a vláčny, obsypaný orieškami a semienkami... Nie je ľahučký. Mám ho opäť z knihy VEGAN KOCHEN So klappt die Umstellung... už sa teším, keď naň rozotriem domácu nátierku. :)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
V hrnci si zohrejeme maslo, mlieko a jablkové pyré, miešame aby sa tuk dobre rozpustil.
-
2
V osobitnej miske premiešame sypké suroviny - múky, vločky, prášok do pečiva a soľ.
-
3
Tekuté suroviny postupne primiešavame do sypkých, vznikne nám husté lepivé cesto. Toto cesto dáme do zľahka omastenej formy veľkosti 30 cm x 10 cm.
-
4
Posypeme mandľami a slnečnicovými semiačkami, ktoré jemne pozatláčame.
-
5
Dáme piecť na 190°C na 45 minút. Pomocou špáradla skontrolujeme, či sa chlieb dobre prepiekol.
-
6
V reze...
@eviana ďakujem :)