Foto: babkamt
Tento recept som robila podľa @Kimlo.
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné ingrediencie. Z 200 ml vlažnej vody, čl cukru a 21 g droždia a 2 pl múky - tú som zobrala z odvážených 300 g - som spravila kvások.
-
2
K 300 g hladkej múky T650 som pridala čl soli, čl mletej rasce,
-
3
vykysnutý kvások a 2 pl oleja.
-
4
Vypracovala som cesto. Nechala som ho kysnúť, kým nezdvojnásobilo svoj objem. Medzitým som si očistila 3 strúčiky cesnaku. Zmiešala som ho s 2pl oleja a s 2 pl vody, ktorú som ešte trochu osolila.
-
5
Plech som vymazala olejom, rozprestrela som cesto. Cesto som natrela olejovo cesnakovou vodou. Na vrch som ešte dala tekvicové semienka a trochu ľanových semienok. Pridala som oravskú slaninu nakrájanú na kocky. Rúru som zapla na 180°C. Plech som dala kysnúť na radiátor, kým sa mi zohriala rúra.
-
6
Posúch som piekla 35 minút.
-
7
V reze. Práve som ho vytiahla z rúry, keď k nám prišla vnučka. Z horúceho posúcha vyjedla všetku slaninu a potom sa pustila do tekvicových jadierok. Posúch som robila k šošovicovej polievke. Všetkým nám chutil. Vďaka @Kimlo za dobrý recept. Určite som ho nepiekla posledný krát.
Diskusia k receptu